cPanel Rehberi Bölüm 20 - Simple Zone Editor Rehberi

Fendrix

𝓣𝓱𝓮 𝓑𝓮𝓼𝓽 𝓞𝓷𝓮
Co Admin
Hosting Yetkilisi
Teknik Sorumlu
Hakem
Yarışma Organizatörü
Vip Üye
21 Mar 2021
1,314
371
Çevrimiçi zamanı
7d 8h 49m
153
Best answers
0
Oyuncu
Metin2
DNS (Alan Adı Sistemi), İnternet Sisteminin çok önemli bir parçasıdır. Basitçe, insan tarafından okunabilir formda olan bir FQDN'yi (Tam Nitelikli Alan Adı) eşler. Örneğin, www.forum.oyunortagim.com'dan bilgisayar makinesi tarafından kullanılan IP adresine, örn. 117.18.237.191. Bu işlem için DNS, bir etki alanı adını bir IP adresiyle eşlemek için kaynak kayıtlarını içeren sunucularda depolanan bölge dosyalarını kullanır.

Bu Basit Bölge Düzenleyicide iki tür kayıt ekleyebiliriz -

A Kaydı Ekle
A tür kaynak kayıtları, Ana Bilgisayar Adı kayıtlarıdır. Belirli bir ana bilgisayarın IP adresini içerirler ve Alan Adını 32 bit IP adresiyle eşlerler.

A tipi kayıt eklemek için aşağıdaki adımları uygulayın -

1.png

Adım 1 - cPanel Home'un Etki Alanları Bölümünde bulunan Basit Bölge Düzenleyicisine tıklayarak Düzenleyiciyi açın.

Adım 2 - Simple Zone Editor arayüzünde Add an A Record öğesini bulun.

2.png

Adım 3 - Ad metin kutusuna Adı ve Adres metin kutusuna IP adresini girin.

Adım 4 - Bir A Kaydı Ekle'ye basın. Başarılı olursa, bir başarı mesajı alacaksınız.

Not - "A" kayıtları, web sitenize erişmek için gereklidir. DNS sunucularının web sitenizi ve hizmetlerini bulmasına izin verirler. "A" kaydı olmadan ziyaretçiler web sitenize erişemez. CPanel, alanınız ve web siteniz için A tipi kayıtlarını oluşturulur oluşturulmaz otomatik olarak yapılandırır.

CNAME Kaydı Ekleme
CNAME kayıtları, ilişkili alan adına bir Takma Ad eklemek için kullanılır. Birden çok CNAME kaydını tek bir A kaydına yönlendirebilirsiniz. Böylece, DNS diğer adı aradığında, A kayıtlarında tanımlanan bir ana bilgisayarı yeniden adlandırabilirsiniz.

Bir CNAME kaydı eklemek için lütfen aşağıdaki adımları izleyin.

Adım 1 - Add a CNAME Record'u bulmak için Simple Zone Editor'da aşağı kaydırın.

3.png

Adım 2 - Ad metin kutusuna CNAME kaydı için istediğiniz Takma adı girin ve Takma Adınızın göstermesini istediğiniz CNAME metin kutusuna bir FQDN girin.

3. Adım - Add CNAME Record'u tıkladığınızda bir başarı mesajı görmeniz gerekir.

A veya CNAME Kaydını Kaldırma
Kullanıcı tanımlı bir A veya CNAME Kaydını kaldırmak için, Kullanıcı Tanımlı Kayıtları bulmak üzere lütfen Basit Bölge Düzenleyicide aşağı kaydırın. Kaldırmak istediğiniz Kayda karşılık gelen Sil bağlantısına basın.

4.png

Kayıt silindiğinde bir başarı mesajı görmelisiniz.