cPanel Rehberi Bölüm 23 - E-posta Yönlendiricileri Rehberi

Fendrix

𝓣𝓱𝓮 𝓑𝓮𝓼𝓽 𝓞𝓷𝓮
Co Admin
Hosting Yetkilisi
Teknik Sorumlu
Hakem
Yarışma Organizatörü
Vip Üye
21 Mar 2021
1,314
371
Çevrimiçi zamanı
7d 8h 49m
153
Best answers
0
Oyuncu
Metin2
İhtiyacınıza göre cPanel e-postanızda birden fazla e-posta hesabı oluşturabilirsiniz. E-posta hesaplarının sayısı arttıkça, alınan e-postaları görüntülemek için her bir hesabı açmanız gerekecektir. Bu sorunun üstesinden gelmek için, bir hesabın bu e-postalarını başka bir hesaba kopyalayabilirsiniz, böylece artık tüm e-postaları görüntülemek için yalnızca bir hesap açmanız gerekecek. Ayrıca e-postayı atabilir veya bir programa gönderebilirsiniz. Ayrıca alan adlarınızın tüm e-postalarını başka bir alana da iletebilirsiniz.

Örneğin. info@oyunortagim.com.tr yunus@oyunortagim.com.tr veya destek@oyunortagim.com.tr gibi birkaç e-posta kimliğiniz var E-postaları kontrol etmek için 3 posta kutusu açmak yerine, son ikisini info@oyunortagim.com.tr adresine iletebilirsiniz. Artık sadece info@oyunortagim.com.tr'a erişmeniz gerekecek.

E-posta Yönlendiricisi Oluşturun
Birincisi bir e-posta hesabını diğerine iletmek için iki tür iletici vardır. İkincisi, tüm e-postaları bir etki alanına yönlendirmektir.

E-posta Hesabı Yönlendiricisi Oluşturun
Adım 1 - cPanel Home'da bulunan Forwarders bağlantısına tıklayarak Email Forwarders'ı açın.

1.png

Adım 2 - Forwarders Arayüzünde, Create a Email Account Forwarder bulacaksınız.

2.png

Adım 3 - Yönlendirici Ekle Düğmesine basın, sizi buna benzer bir arayüze götürecektir.

3.png

Adım 4 - Yönlendirmek istediğiniz e-postanın Adresini girin. E-postanın önceden oluşturulmuş olması gerekli değildir. Bir e-posta oluşturmazsanız ve bir yere iletmezseniz, tek fark, e-postalarınızın orijinal e-postanın posta kutusunda depolanmaması olacaktır, çünkü bu posta kutusu olmayacaktır.

Adım 5 - E-postanızın iletilmesini istediğiniz hedefi girin.

E-posta Adresine Yönlendir'i seçin ve metin kutusunu, e-postalarınızın alınmasını istediğiniz mevcut bir e-posta ile doldurun.

Sil'i seçin ve gönderene bir hata gönderin. Bu mesajı atmak ve gönderene bir hata mesajı göndermek istiyorsanız. Ayrıca Hata mesajını özelleştirebilir, mesajı metin kutusuna girebilirsiniz.

Gelişmiş Seçenekler -

4.png

E-postalarınızın bir sistem hesabına gönderilmesini istiyorsanız, Bir Sistem Hesabına İlet öğesini seçin ve bir sistem hesabı adı girin.

E-postalarınızın bir programa gönderilmesini istiyorsanız, Programa yönelt'i seçin ve dosya uzantısıyla programınızın yol adını girin.

Sil'i seçin ve sistem e-postayı atacak ve hiçbir şey yapmayacaktır. Seçiminizi buna göre seçin.

Adım 6 - Yaptığınız değişiklikleri kaydetmek için Yönlendirici Ekle'yi tıklayın.

Alan Adı Yönlendiricisi Ekleme
Alan adınızın tüm e-postalarını başka bir alana yönlendirebilirsiniz. E-postaları alacak olan etki alanında, o etki alanının varsayılan e-posta adresini tek bir e-postayla değiştirebilir, ardından e-postaları ilettiğiniz etki alanınızdan gönderilen tüm e-postaları alabilirsiniz.

Adım 1 - Yönlendirici arayüzünün E-posta Yönlendiricisi Oluştur altında bulunan Etki Alanı Yönlendiricisi Ekle düğmesine tıklayın.

5.png

Adım 2 - Yeni Etki Alanı Arabirimi Ekle bölümünde, yönlendirmek istediğiniz etki alanını seçin.

6.png

3. Adım - Etki alanınızın yanındaki metin kutusuna, e-postaları alacağınız etki alanını girin.

Adım 4 - Değişiklikleri kaydetmek için Etki Alanı Yönlendiricisi Ekle düğmesine basın.

E-posta Yönlendiricisini Silme
Bir e-posta ileticisini silmek için, silmek istediğiniz ileticiye karşılık gelen sil bağlantısına tıklayın.

E-posta hesabı ileticisi için -

7.png

Alan Adı Yönlendiricileri için -

8.png

Yönlendiricileri silmeden önce izninizi isteyecektir, E-posta Yönlendiriciyi silmek için Yönlendiriciyi Sil'e tıklayın.