cPanel Rehberi Bölüm 30 - IP Bloklama Rehberi

Fendrix

𝓣𝓱𝓮 𝓑𝓮𝓼𝓽 𝓞𝓷𝓮
Co Admin
Hosting Yetkilisi
Teknik Sorumlu
Hakem
Yarışma Organizatörü
Vip Üye
21 Mar 2021
1,314
371
Çevrimiçi zamanı
7d 8h 49m
153
Best answers
0
Oyuncu
Metin2
cPanel IP engelleyici, web sitenizi tek bir IP adresi, alan adı veya bir dizi IP adresi için engellemenizi sağlar. Web sitenize engellenen IP adreslerinden erişmeye çalışan tüm kullanıcılar web sitenize erişemeyecektir. Web sitenizin bant genişliğini kullanan veya kötü niyetli faaliyette bulunan bu IP adreslerini manuel olarak reddedebilirsiniz.

Bir IP Adresine veya Etki Alanına Erişimi Bloklama / Engelleme
Belirli bir IP adresine veya Alan adına erişimi reddetmek için şu adımları izleyin -

Adım 1 - cPanel Home'un güvenlik bölümünde bulunan IP Engelleyici Bağlantısına tıklayarak cPanel IP Engelleyiciyi açın.

1.png

Adım 2 - Bir IP veya Aralık Ekle alanına IP adresinizi veya Etki Alanı Adınızı veya Aralığı girin.

2.png

IP adresi aşağıdaki formatlarda girilebilir.

Tek IP adresi, Örn. 192.168.0.1
IP adresi Aralığı, Örn. 192.168.0.1–192.168.0.100 veya 192.168.0.1–100
CIDR biçimi, Örn. 192.168.0.1/32
Joker Karakter Kullanarak, Örn. 192.168. *. *
Alan Adı, google.com
Adım 3 - Web sitenize erişmek için bu IP adresini veya Aralığı engellemek için Ekle Düğmesine basın.

Engellenenler Listesinden bir IP Kaldırma
Aşağıdaki adımları izleyerek reddedilen bir IP adresine veya Aralığa erişime izin verebilirsiniz -

Adım 1 - cPanel Home'un güvenlik bölümünde bulunan IP Engelleyici Bağlantısına tıklayarak cPanel IP Engelleyiciyi açın.

3.png

Adım 2 - Şu Anda Engellenen IP Adreslerini bulmak için aşağı kaydırın. Kaldırmak istediğiniz IP adresini veya Aralığı bulun ve Sil bağlantısını tıklayın.

4.png

Adım 3 - Sizden onay isteyecektir, IP'yi Kaldır'a tıklayın. IP'yi engellenen listeden kaldıracak ve sitenize erişim izni verecektir.