Popmundo - Rehberler ( Sosyalleşme 101)

Tunay SEZER

Hayat işte ne getireceği belli değil...
Admin
Teknik Sorumlu
Hakem
Vip Üye
T.C Vatandaşı
24 Şub 2020
1,005
211
Çevrimiçi zamanı
6d 22h 32m
53
Best answers
0
Oyuncu
-
Bu rehber sizin karakter ve kariyerinizin devamını etkilemez.

Rehberi tamamladığınızda '' Güzel Çiçekler '' kazanırsınız. Güzel çiçekleri kullanarak istediğiniz bir kişiyle ilişki başlatabilirsiniz.

Bu rehber ilişki kurabilmek için yapmanız gerekenleri ve ilişki sırasında karşınıza çıkan seçimleri açıklayacağım. Bu rehberi yapmak istemezseniz bütün adımları atlayabilirsiniz. Kolay bir rehber olduğu için oyun size başarı puanı ve yetenek vermez.

Adım 1 Giriş : Oyun içinde sosyalleşmek ve arkadaş çevrenizi geliştirmek oyunun devamlılığı için çok önemlidir eğer yakın arkadaşlar edinmezseniz oyun basit bir simülasyon oyunu olmaktan ileri gitmez. Oyunu bir rol yapma oyunu olarak oynamak için oyuncularla ilişki kurmalı ve ileri taşılamısınız. Bulunduğunuz mekandaki bir kişiye merhaba diyerek ilişki kurmaya başlayabilirsiniz.

Adım 2 İlişki Geliştirmek : Bir kişiyle ilgilendiğinizde aşk, nefret ve arkadaşlık ilişkilerinden birini ilerletmiş olursunuz. Bu ilişki sizin ve karşınızdaki kişinin karşılıklı olarak paylaştığı duygularla olur. Yani sizin arkadaşlık barınız %100 karşınızdakinin %0 sa ilişkinizin arkadaşlık durumu %50dir. İlişki durumunuz arttıkça birbirinize yapacağınız etkileşimler değişir. Karşınızdaki kişiyle bir süre sonra ilgilenmeyi bırakırsanız ilişki durumunuz yavaş yavaş azalmaya başlar. Kullandığınız etkileşime göre gelişim oranı değişir. Yani bazı etkileşimler %1-2 verirken bazıları %4-5 verir.

1.png

Adım 3 Eşya Kullanarak Etkileşim : Oyunda bazı eşyaları karşınızdaki kişiyle ilişki geliştirmek için kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bu eşyalar karşıdaki kişinin güncelinde belirir.

Adım 4 Kişisel Mesajlar : Diğer oyunculara kişisel mesaj yollamak, onlarla tanışabilmek için iyi bir yoldur ancak bu mesajlarda oyunun bir role play oyunu olduğunu unutmayın ve oyunun davranış kurallarına aykırı olmamasına dikkat edin. Bu mesajlara Karakter sekmenizdeki sohbetler kısmından ulaşabilirsiniz.

2.png

Adım 5 Çıkma Teklif Etmek : İster arkadaş ister sevgiliniz olsun oyun içinde yemeğe çıkabilirsiniz ancak bunun için karşınızdaki kişiyle ilişkinizin yüksek olması lazım. Randevuyu ayarlarken karşınızdaki kişinin programına uygun olmasına dikkat edin.

3.png