Video çekmek isteyenler için gerekli programlar

Fendrix

𝓣𝓱𝓮 𝓑𝓮𝓼𝓽 𝓞𝓷𝓮
Fahri Üye
Vip Üye
21 Mar 2021
1,314
371
Çevrimiçi zamanı
7d 9h 0m
153
Best answers
0
Oyuncu
Metin2
Arkadaşlar herkes ister video çekmek istiyor fakat video çekmenin ayrıntıları bol olduğu için insanlar genelde uzak dururlar.

Aslında baktığınızda zor bir şey değildir video çekmek .

Eğer sesli bir anlatım yapacaksanız bir mikrofon size yeterli olacaktır.

Gelelim programlara

FRAPS

Videolarınızı kesinlikle frapsın ''tam sürümü'' ile çekiniz. Hem kalite olarak hem de görüntü olarak frapsdan iyisi bulunamaz diye düşünüyorum.
Görüntülerinizi yüksek kalitede kaydedebilirsiniz ve aynı zamanda dilerseniz sistem seslerini ve kendi mikrofonunuzdan çıkan sesleri de kaydedebilirsiniz.
Ve fraps ın kullanımı da oldukça kolaydır.İnternetten kolaylıkla videolarını bulabilirsiniz.

CAMTASİA STUDİO

Bu programımız ise fraps tarafından çektiğimiz videoları editlemizi sağlar. Mesela frapsdan video çekerseniz eğer arkasına müzik koymak istediniz diyelim . İşte onu bu program sayesinde yapıyorsunuz. Veya videonuzun başına intro koymak istediniz. Onu da bu program sayesinde yapıyorsunuz.
Camtasia Studio ' nun kullanımı da oldukça kolaydır. 1-2 video izleyerek rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

AUDACİTY

Eğer ki sesli bir video kaydetmek istiyorsanız yani mikrofonla konuşmak istiyorsanız bence bu program tam size göre. Arkada gürültü mü var ? Arkadan değişik değişik cızırtılar mı geliyor ? Bu programı indirin ve o seslerden , cızırtılardan kurtulun. Kullanım videoları mevcut internetten. Frapsın ses kaydedicisiyle arasında dağlar kadar fark var . Bunu sizde farkedeceksiniz.

VIRTUAL DUB

Fraps ile video çektiniz.Fakat baktınız ki dosyanın boyutu 70-80 gb lara ulaşmış. Bunu youtube'a yüklemeniz haftaları bulabilir :) Bu dosyaların boyutunu azaltıp yüklemeliyizki kısa sürede videomuz youtube ' a yüklensin. Bunun içinde virtual dub u kullanacağız. Bu program videoların boyutunu kısaltmaya yarıyor ve inanılmaz düşürüyor boyutu. Peki ben bu programı indirdim boyutunu küçülttüm.Kalite düşer mi ? Kesinlikle düşmez. Aynı kalitede videonuzun boyutunu küçültüyor.