Vivo, Sıfırdan Tasarladığı OriginOS İşletim Sistemini Duyurdu

Arslan

Sabır; yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır.
Onaylanmış Üye
5 Kas 2020
118
9
Çevrimiçi zamanı
13h 45m
18
Best answers
0
Oyuncu
Metin2, CS:GO
Vivo, Çin'deki yıllık geliştirici konferansında yeni Android tabanlı işletim sistemini duyurdu. İşte karşınızda OriginOS.

Vivo, Çin’deki yıllık geliştirici konferansında yeni Android tabanlı işletim sistemini duyurdu. OriginOS, FuntouchOS‘un halefidir ve widget’lara öncelik veren ve bunları ızgara benzeri bir düzende düzenleyen eksiksiz bir tasarım revizyonuna sahiptir. Widget’lar, “nano uyarılar” adı verilen bildirimlerle kendilerini güncelleyebilir.

Vivo yaptığı açıklamada, “OriginOS’un doğuşu, akıllı telefon tüketici taleplerine dayalı olarak üç sınır etrafında merkezleniyor: tasarım, pürüzsüzlük ve rahatlık.” diyor. “OriginOS, en iyi akıllı telefon deneyimini yaratmak için tanıdık özellikleri yeni heyecan verici tasarımlarla yeniden tasarlıyor.”

Vivo’nun tüm tenli sürümleri arasında Vivo’nun FuntouchOS’u, benzer bildirim tasarımı, renk paletleri ve şeffaflık kullanımıyla uzun zamandır iOS’un esaretinde en bariz olanı olmuştur.

OriginOS’un pencere öğelerine yönelik karo tabanlı yaklaşımı, Apple’ın bu yıl iOS 14 ile sunduğu şeyden bir milyon mil uzakta değil, ancak bu tam olarak en benzersiz tasarım değildi. Vivo, Klotski kayar blok bulmacalarının Çin versiyonu olan Huarong Dao‘dan ilham aldığını söylüyor.

Vivo ayrıca OriginOS’un FuntouchOS’tan daha düşük RAM gereksinimleri ile çok daha az kaynak yoğun olacağını iddia ediyor. Yayınlandıktan sonra kendimizi test etmemiz gerekecek, ancak bu konuda çok az bilgi var.

Vivo çıkış tarihi hakkında hiçbir şey söylemedi. Ancak şirket, mevcut X50 amiral gemisi telefonunda (yukarıda) çalışan işletim sisteminin bir modelini gösterdi.

Arslan

Sabır; yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır.
Onaylanmış Üye
5 Kas 2020
118
9
Çevrimiçi zamanı
13h 45m
18
Best answers
0
Oyuncu
Metin2, CS:GO

Fendrix