Tunay SEZER
Hayat işte ne getireceği belli değil...
Admin
Teknik Sorumlu
Hakem
Vip Üye
T.C Vatandaşı
- 24 Şub 2020
- 1,005
- 211
- Çevrimiçi zamanı
- 6d 22h 30m
- 53
- Best answers
- 0
- Oyuncu
- -

Selam arkadaşlar, bugün bu konuda sizlerle taktik savaşlarına yeni başlayan arkadaşlar için ufak tüyolar ve ufak bir rehber konusu hazırlamak istedim. Kendi deneyimlerime dayanarak bazı taktikler verip oyun mantığını ve dizilim örnekleri ile konuyu daha yararlı hale getirmeye çalışacağım. Oynadığım süre boyunca da sizlerle farklı konularda bu deneyimlerimi paylaşacağım. Umarım konu hoşunuza gider.
LoL - TeamFight Tactics Rehberi
Bildiğimiz üzere 9.13 yamasından sonra League of Legends yeni bir atağa geçerek yeni oyun modu olan Taktik Savaşlarını (Teamfight Tactics) biz League of Legends severler ile buluşturdu. Henüz her ne kadar geliştirilmemiş ve dengesiz olsa da her gelen güncellemede Riot ekibi bu konular üzerinde durup bu tarz dengesizliklerin bir miktar önüne geçiyor. Önümüzdeki aylarda bu durumun daha fazla düzeltileceğini ve oynarken büyük zevk alacağımızı farz ederek konuya devam ediyorum...
Konumuza giriş yapmadan önce sizlere eşya dizilimi yani hangi eşya ile hangisini birleştirirseniz ne elde edersiniz ondan resimli bir şekilde bahsedelim. Resim oldukça işinize yarayabilir.

Bu son yamaya göre yayınlanmış bir görseldir, ilerleyen yamalarda elbette ki daha farklı eşyalar gelecek. Elimizden geldiğince unutmadan resmi siz değerli üyelerimiz için yenilemeye özen göstereceğim.
Eşyalardan da kısaca bahsettiğimize göre size şampiyon sınıflarını ve kökenlerini gösteren bir görsel daha paylaşacağım. İnanın bu da oldukça işinize yarayabilir.

Bu da aynı şekilde son yamalara göre paylaşılan bir görseldir, önümüzdeki yamalarda bu şampiyon havuzunda da bazı değişiklikler olabilir. Yine siz değerli üyelerimize bunu güncel haliyle yenilemeye çalışacağım.
Dilerseniz geçelim deneyimlerime dayanarak size vereceğim Taktik Savaşları tüyolarına...
Taktik Savaşları Oynanış Mantığı
Taktik savaşlarını bir bakım satranç gibi düşünebilirsiniz ancak şöyle bir durum mevcut satrançta bildiğiniz üzere değersiz olarak kabul edilen piyonlar en ön saflarda yer alır. Taktik savaşlarında ise bunun ismi Tank
Unutmamak lazım ki tanklar her ne kadar hasarın önüne geçseler de hasarları da bir hayli düşük. Bu nedenle şampiyon dizilimi aynı satranç oynar gibi yukarıdaki anlattığım taktiğe dayanarak dizmelisiniz. Bunun haricinde sürekli olarak rakibinizi izleyip hangi şampiyonları almış, dizilimini nasıl yapmış, hangi köken üzerinden ilerliyor vesaire gibi sürekli incelemenizi de tavsiye ediyorum.
Taktik Savaşları Kazanma Tüyoları
İlk ellerde kazanmak için oynamanızı tavsiye etmiyorum. Her ne kadar yukarıda olursanız ayrık diyardan şampiyon seçmeniz de bir o kadar zor olacaktır. O nedenle ilk turu yenilgi ile tamamlayabilir sonuncu bile olabilirsiniz. Zaten ilk turda çıkan yaratıklardan item düşürüyorsunuz ve 1. turun sonunda ayrık diyarda tam istediğiniz eşya gelebilir ve 1 adım öne geçebilirsiniz. Hatta bazı yayıncılar 2. tur bile yenilgiyle bitirip, 3. turda bir geri dönüş yapıyorlar.
Tur sonrası şampiyon seçimlerinize dikkat etmeniz çok önemli bir konu. Kökenleri ve sınıfları asla kafanızdan çıkarmayın, yama notlarını takip edip hangi şampiyon nerf yemiş, hangi şampiyon güçlenmiş bunları da takip etmenizde büyük fayda var. Eğer bir sınıftan en az 2 olmak üzere sahaya şampiyon sürerseniz ekstra buff alacaksınız ve bu bufflar oyun gidişatını da etkileyebilir.
Eğer bir sınıftan devam ediyorsanız paranızı çarçur etmek yerine bir sınıfta kalın ve ona devam edin, eğer o sınıfın tüm şampiyonlarını bulursanız örn; yordle gibi rakibiniz ile savaşlarda oldukça üstün gelebilirsiniz. Ancak takımınızda (deneyimlerime dayanarak söylüyorum) en az 2 tane ön saflarda hasar tanklayabilecek şampiyon olması gerekiyor böylece arkada carry olarak belirlediğiniz şampiyon sürekli hasar vurabilsin ve şampiyonları rahatlıkla öldürebilsin.
Eğer rakiplerde suikast odaklı çok fazla şampiyon var ise ve carry olarak belirlediğiniz karakter arkada kalıyorsa önerdiğim 2 tanktan birini en arkaya koyup suikastçı şampiyonların hasarlarını önleyebilir ve carry'i savaşta daha uzun hayatta tutabilirsiniz.
Şimdilik aklıma gelen konular bunlar, umarım konu hoşunuza gitmiştir. Beni forum üzerinden takip edebilir ve gelecek konular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz, okuduğunuz için teşekkür ederim.
İyi forumlar.