Tunay SEZER
Hayat işte ne getireceği belli değil...
Admin
Teknik Sorumlu
Hakem
Vip Üye
T.C Vatandaşı
- 24 Şub 2020
- 1,005
- 211
- Çevrimiçi zamanı
- 6d 22h 30m
- 53
- Best answers
- 0
- Oyuncu
- -

Herkese tekrardan merhaba, adım Sergen sezon 2'den beri League of Legends oynuyorum. Genellikle allrounder oynarım ancak dürüst olmak gerekirse Türkiye sunucusunda ne yazık ki bu yeterli olmuyor. İlla ki belirli şampiyonları iyice çözmeli ve onlara yönelmeli, bunda çok büyük fayda görüyorum. Daha önce de sizler ile Janna oynanış hakkında ufak bir yazı paylaşmıştım ve sürekli iyi oynadığım şampiyonlar hakkında size kısa rehberler hazırlamayı planlıyorum. Janna'da olduğu kadar Thresh karakterinde iddialı değilim ancak iyi oynadığımı söylerler genelde.
Eğer takımınızda görevini iyi yapan, stratejik düşünen ve olması gerektiği yerlerde olan bir destek yok ise o maçın ömrü pek uzun olmuyor. Bu nedenle destek karakterini oynamayı daha çok tercih ediyorum. Eğer ki yanımdaki adc'ye güveniyor ve iyi oynadığına inanıyorsam Thresh pickliyorum.
Önceki konuda yaptığım gibi bu konuda da sizlere direk konuya girmeden önce Thresh karakterinin avantajları ve dezavantajları kısmından bahsedeceğim.
Thresh'in Avantajları:
- Thresh karakteri stratejik ve taktiksel olarak koridor safhasında takas veya savaş başlatmak için oldukça iyi bir şampiyon.
- E yeteneğinin verdiği pasif sayesinde rakip şampiyonları az da olsa dürtme yetisine sahip.
- SGT (ADC)'sini uzak bir mesafe ve zor bir durumda olmasına rağmen diğer karakterlere nazaran daha kolay kurtarabilir (W) yeteneği ile.
- Yine W yeteneği sayesinde koridora gelen ormancısını bir anda yanına çekebilir ve koridorda savaş başlatabilir.
- Diğer kırılgan destek karakterlerinin aksine takım savaşını tek başına başlatabilir, rakipleri az da olsa üstünde tutabilir ve takım savaşını sürdürebilir.
- Diğer destek karakterlerine nazaran rakibi Q yeteneği ile tutup eğer tek yakaladıysa W yeteneği ile takım arkadaşını yanına çekebilir ve rakibi öldürmekte kolaylık sağlayabilir.
- Her destek karakterinin olduğu gibi Thresh de tek başına işlevsel bir karakter değil.
- Yeteneklerinizi zamansız kullanırsanız bekleme süreleri ilk levellerde çok yüksek olduğu için özellikle W yeteneği ve Q yeteneğiniz erken gelen bir baskıyı engelleyemiyor ve takım arkadaşınızın ölmesine neden olabiliyorsunuz.
- Takım arkadaşını ne kadar iyi koruduğunu düşünsek de ani gelen bir baskında takım arkadaşını koruyabilecek ve tanklayabilecek bir yeteneği olmadığından bu yönde tüm iş SGT'nizin iyi olmasına kalıyor.
- Dışarıdan basit görülse de R hariç tüm skilleri, skillshot olduğu için kesinlikle basit bir şampiyon değil.
- Özellikle oyuna tamamen kendinizi vermeniz ve rakip takımın oynayış stilini ön sezmek ve yeteneklerinizi ona göre kullanmak çok önemli. Yanlış atılan bir Q yeteneği, W yeteneği takım savaşını kaybetmenize neden olabilir.
- Oyunun her safhasında ne kadar güçlü bir şampiyon olsa da skillerini tutturmak biraz zor olabiliyor.
Yaygın olarak özellikle son sezonda Tutuştur ve Sıçra tercihinde bulunuluyor. Ama eğer karşınızda kaçma mekaniği yüksek veya taban saldırı hızı yüksek bir şampiyon var ise Tutuştur büyüsü yerine Bitkinlik büyüsünü de kullanabilirsiniz. Oyunun ilerleyen dakikalarında karşı takımda Tank var ise veya can çekmesi yüksek bir ADC, kesinlikle Tutuştur büyüsü daha işlevsel hale geliyor unutmayın.
Yetenek dağılımı:
Koridor safhasında ilk E yeteneği açılıyor. Ancak eğer takımınız ile beraber invade atacaksanız ve stratejik bir konum aldıysanız Q yeteneğini açmanızda çok büyük fayda var. Bu yetenek size invade den ilk kan skorunu aldırmanıza yardım edecektir.
Eğer koridor safhasında safe bir şekilde duruyorsanız rakibi arada dürtmek adına E yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. Ancak bekleme süresinde azalma için genelde Q yeteneğinizi ilk olarak geliştirmenizde büyük fayda var.
Sırasıyla ilk Q yeteneğini geliştirin, sonrasında E ve son olarakta W yeteneğiniz.
Rünler:
Koridor dışında sürekli roam atacaksanız alttaki rün tercihini yapabilirsiniz. (Ben genel olarak bunu seçerim.)

Roam şeklinde değil koridor safhasında agresif oynamak gibi bir planınız var ise de aşağıdaki rünleri seçebilirsiniz.

şyalar:
Bu konuya başlamadan önce şunu belirtmek isterim bu rehbere veya farklı rehberlere göre gitmek zorunda değilsiniz tamamen kendi oynayış stiliniz ve oyun zevkinize göre başlangıç eşyanızı seçebilirsiniz. Bunlar; Yadigâr kalkan, Eski para, Büyü hırsızının marifeti şeklinde sıralanıyor. Siz istediğinizi alın oyun tarzınıza göre.
Ayakkabı tercihine gelecek olursak eğer karşıda fazla AD karakter var ise ve rakip ADC düz vuruş ile büyük hasarlar çıkarabiliyorsa örn; Jhin gibi tercihinizi Ninja Tabisi yönünde kullanın. Bir ayakkabı beni ne kadar koruyabilir ki diye düşünmeyin Ninja Tabisi normal saldırıların %10 kadarını engeller ve size +30 zırh sağlar.
Yine bir desteğin olmazsa olmaz eşyası ve ilk tamamlayacağımız eşyalardan olan "Keşiftaşı" eşyasını tamamlamanızda çok büyük fayda var. Bunun yanında tarayıcı mercek almayı da unutmayın.
İlerleyen safhalarda Kefaret, Demir Solari, Hareket hızı için Ölü Adamın Zırhı gibi tercihlerde bulunabilirsiniz bu tamamen sizin oynama stilinize bağlıdır. Aslında Thresh karakterine neredeyse tüm eşyalar güzel bir uyum sağlıyor tercih tamamen sizin. Mesela ben Thresh oynarken asla ezbere build çıkmam. Rakip takıma ve takım şampiyonlarına göre seçimlerimi yaparım ve her oyunumda Thresh karakterine çıktığım eşyalar büyük oranda farklılık göstermektedir. Yeri gelir ionia çizmesi alırım, yeri gelir statik hançler alırım gibi... Bu tamamen sizin tercihinize kalmış.
Benden buraya kadar, umarım yazımı beğenmiş ve az da olsa sizlere bir şeyler katabilmişimdir.
Eksik yazdığımı düşündüğünüz bir nokta var ise yorumlarda bunları belirtebilirsiniz.
İyi forumlar...