Pvp Server Sahipleri İçin Vergi Bilgilendirmeleri

Jaman

Ne Mutlu Türk'üm Diyene
Vip Üye
Emekli Admin
26 Tem 2020
78
45
Çevrimiçi zamanı
1d 6h 15m
8
Best answers
0
Oyuncu
Metin2
Daha önce çeşitli konular altında dile getirilen vergi meselesi konusunda pvp server sahiplerinin bilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Kurulum bölümü de bunun için en doğru yer sanırım.

Öncelikle pvp server kuracaksanız ve bir maddi beklentiniz var ise hesabınıza giren her kuruşun vergisini ödemeniz gerekiyor.

Mobil ödeme ile aldığınız tutarlar,
Teckcard, sonteklif, gittigidiyor vb ödeme aracısı firmalar aracılğıyla tahsil ettiğiniz ödemeler
Direkt hesabınıza havale ile aldığınız ödemeler,

Bunların tamamında vergi ödemesinden siz sorumlusunuz.

Yani bu parayı ben tahsil etmedim, teckcard tahsil etti veya sonteklif tahsil etti gibi bahaneleri maliye kabul etmez, sonuç olarak onlar tahsil etse de siz onlardan parayı bir şekilde alacaksınız. Maliye hesabınıza giren paranın vergisinin ödenip ödenmediğine bakar.

Hesabınıza para kıbrıstan gelmiş, amerikadan gelmiş fark etmez, vergisini ödemeniz gerekmektedir. ( yurtdışından gelen ödemelerin vergilendiresi yaptığınız işe göre farklılık gösterebilir )

Ben bu işi 1 sene yaptım bıraktım başım ağrımaz diye düşünmeyin, olası bir maliye incelemesinde geriye dönük 5 yıl içinde inceleme yapıyorlar. O güne kadar hesabınıza girmiş tüm paraların hem vergisini ödersiniz hem de cezasını ödersiniz.

Bu yüzden başınız ağrımadan bu işleri yapıp para kazanmak gibi bir düşünceniz var ise en azından şahıs işletmesi kurarak verginizi ödeme yoluna gidebilirsiniz. Aksi durumda çok büyük cezalara maruz kalmanız çok yüksek ihtimal.

1926-ae010fb1ac862cf8b2a646fa779d861d.png

İletişim: metecan.ymn@gmail.com

Fendrix

𝓣𝓱𝓮 𝓑𝓮𝓼𝓽 𝓞𝓷𝓮
Co Admin
Hosting Yetkilisi
Teknik Sorumlu
Hakem
Yarışma Organizatörü
Vip Üye
21 Mar 2021
1,314
370
Çevrimiçi zamanı
7d 8h 47m
153
Best answers
0
Oyuncu
Metin2
Teşekkürler. :)

KargameL

Onaylanmış Üye
Onaylanmış Üye
12 Kas 2023
5
0
Çevrimiçi zamanı
1m
1
Best answers
0
Oyuncu
sro
Turn casual moments into unforgettable dates – choose the best casual dating site!
Actual Women
Super Сasual Dating

umutozmen

Banlı Üye
Banlı Üye
12 Eki 2021
4
0
Çevrimiçi zamanı
14m
1
Best answers
0
Oyuncu
metin2
Connect casually with like-minded individuals on the ultimate dating platform.
No strings attached dating
Authentic Maidens
Super casual Dating