Rust Plugin Rehberi 1 | Gather Manager Kullanımı

Tunay SEZER

Hayat işte ne getireceği belli değil...
Admin
Teknik Sorumlu
Hakem
Vip Üye
T.C Vatandaşı
24 Şub 2020
1,005
211
Çevrimiçi zamanı
6d 22h 30m
53
Best answers
0
Oyuncu
-
Merhabalar,

Bugün sizlerler birlikte Rust'ta hani oluyorya 10x,20x,1000x onları nasıl yapılacağını yani kaynakların kaç X vereceğini ayarlayan plugini anlatacağım.

İlk önce plugini şu linkten indirin sağ tarafta "download" yeri var ordan. Kendim link vermeme sebebim pluginlerin devamlı güncelleniyor olması bir link versem bu konuyu biri 1 hafta sonra görse belki o zaman hatalı bir sürüm kullanacak. O yüzden vermiyorum.

LİNK
Bu rehberleri plugini kurduğunuzu varsayarak yapacağım. Plugin kurmada bişey yok ztn 2 dosya veriyor sürüklüyosun bitiyor.

Herneyse konumuza gelelim.

İlk öncelikle kaynakların ne kadar verdiğini öğrenmek için oyuncuların ve sizinde kullanacağı sohbet komutu şudur;

/gather

Bu komut ile kaynakların ne kadar verdiğini görebilirsiniz.

Şimdi asıl meseleye geçelim nasıl 10x vs yapıcaz kodları sırası ile anlatıyorum.

Bunlar konsoldan yazılması gerekmekte.

İlk komutumuz yerden topladığımız ağaç, cevher, ve cesetlerden gelen X miktarı.

dispenser.scale

komutudur. Bu komut ile yukarda belirttiğim ağaç, cevher, ve cesetlerden gelen X miktarını ayarlıyabilirsiniz.

Örnek olarak

dispenser.scale tree 10

Yukarıdaki komutu konsola yazdığınızda yerden toplanan ağaçlar atıyorum 1 veriyorsa artık 10 veriyor.

Yukarıdaki komutu kullanmanızı tavsiye etmem çünkü oyun ayarlarını tamamen bozuyor düzeltmeniz biraz zor. Aşağıda vereceğim toplu komutlar ile serverinizi çok kolay şekilde ayarlıyacaksınız.

Diğer bir komutumuz

gather.rate dispenser|pickup|quarry|survey X

komutudur. Bu komut baltayla ağaca vurduğunda,cevhere vs. vurduğunda kaç X geleceğini belirtir.

Örnek olarak

gather.rate pickup 10

artık yerden aldığınız herşey size 10X olarak gelicek yani yerdeki ağaç size 100 veriyorsa 100x10=1000 olarak size gelecektir.

Mesela siz 5X bir server açmak istiyorsunuz ve bütün kaynaklar 5x değerinde versin ellemicem diyorsanız aşağıdaki kodları serverinizin konsoluna yazarak serveriniz çok kolay bir şekilde 5x olabilir. Ee ben 10x yapıcam biz napıcaz derseniz 5 yazdığım yerleri istediğiniz şekilde düzenleyerek istediğiniz miktarı yazabilirsiniz.

Kod:

gather.rate dispenser 5 >>> Bizim baltayla çekiçle vurduğumuz da kaynaklar veren X çarpanı.

gather.rate pickup 5 >>> Yerden aldığımız cevher ağaç vs nin X çarpanı.

gather.rate quarry 5 >>> Maden makinelerinden çıkan cevherlerin X çarpanı.

gather.rate survey 5x >>> Bunu burda açıklarsam sabaha çıkarız :D.
Yukarıdaki komutları kullanarak sizde 5x li bir servere sahip olabilirsiniz. Ha yok kardeşim ben tek tek ayarlıcam diyorsanız buyrun aşağıdaki kodda kaynakları tek tek ayarlamanıza yardımcı olur.

gather.rate dispenser Wood 10

Yukarıdaki kod ise sadece odundan gelecek X çarpanı. Bunu stone işte cloth vs yapabilirsiniz. Sulfur vs.

Evet arkadaşlar bugün ki rust plugin rehberimizin sonuna geldik. Takıldığınız her soruda yorumlar da cevap vereceğim. Size iyi pluginli günler :).

mustafabptr

Onaylanmış Üye
Onaylanmış Üye
2 Nis 2020
340
13
Çevrimiçi zamanı
3h 19m
18
Best answers
0
Konu İçin Teşekkürler.