Rust Nedir?
MineCraft'ın Grafiklerini beğenmeyen arkadaşlara kesinlikle Alternatif olarak önerimizdir.
Grafikleri ve oynanışı minecraft'a göre daha iyidir ve kesinlikle Minecraft Alternatifi bir oyundur.
Rust tam anlamıyla bir Hayatta kalma oyunudur, çünkü her an PvP modundasınız. Her an ölme tehlikesi ile karşı karşıyasınız. Diğer oyuncular kafanızı ok yağmuruna tutabilir!
Oyuna ilk girişte bizi neler bekliyor?
Öncelikle girdiğiniz herhangi bir server'a göre belirli eşyalar ile oyuna başlıyorsunuz. Bunlardan biri ise Baraka. Eğer üzerinizde baraka veya başlangıc seti yok ise sorun etmeyin bunları Odun toplayarak yapabilirsiniz. Tahtadan barakalar fazla dayanmıcaktır o yüzden bir an önce gelişmeye bakın. Sürekli hayvanları kovalamaktan ise Bir ok yaparak avcılığınızı geliştirin!
Oyun içinde Kayboldum?
Öncelikle bir baraka inşa ettiniz ve kayboldunuz. Gerçekten üzücü bir durum. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için barakayı yaptığınız yerde "/location" kodunu kullanıp ve koordinatlarınızı kaydedin. Eğer koordinatlarla aşina değilseniz dert değil. "www.rustmap.net" sitesinde koordinatlarınızı girdiğinizde nerede olduğunuzu görüceksiniz.
Diper PvP Oyuncuları tarafından öldürüldüm?
Hazırladığınız barakanızda sıcak bir yatağınız var ise bu dert değil. Çünkü öldüğünüzde yatağınızda tekrardan doğucaksınızdır. Tabi bazı serverlarda bunlar olmuyor. /sethome 1,2,3,4... kodu ile evinizi kaydedebiliyor /home 1,2,3,4... komutu ile ise kaydettiğiniz eve ışınlanabiliyorsunuz!
Evimi, Barakamı yıktılar?
Oyunun başlangıcında verilen barakalar maalesef dayanıklı değil, aynı şekilde yaptığınız tahta kapılarda.
Bu yüzden kendinize Tahta duvarlar ve Metal kapı ile bir ev yapın. Böylece daha güvende olacaksınız.
Tahta duvardan, Metal kapıdan ev yaptım. Yine yıktılar?
Eh.. Bu noktada Profesyoneller gelmiş demektir. Yapılacak pek bir şey yok çünkü kullandıkları şey C4 Patlayıcıdır.
Evinizi ne kadar Sağlam malzemeden yaparsanız Profesyonel dahi olsalar patlayıcıyı ziyan etmek istemiceklerdir.
Unutmayın , her gelen patlatamaz. O kadar kolay mı Duvarla, Metal kapıyı havaya uçurmak?