- 24 Mar 2020
- 41
- 3
- Çevrimiçi zamanı
- 2h 8m
- 8
- Best answers
- 0

Oyun Dünyası denildiği zaman ya da özellikle Counter Strike serisine yakışır bir tabir olan “Ses Kasma” tam olarak bizim ne işimize yarar? Bu özellik her oyun için önemlimi? Ses Kasmak için illa ki yüksek ücretli kulaklıklar mı almamız gerekiyor? Tek tek bu soruların cevabını vermeye çalışacağım hatta bir kulaklık tavsiyem de olacaktır.
Not: Konu anlatımı tamamen bana aittir, kulaklık tavsiyesini birkaç arkadaştan referans üzerine önerdim.
“Ses Kasma” oyun oynarken ne işimize yarayacak?
Oyun Dünyası türlü bölümlerle, biz oyuncuların karşısına çıkmıştır. Ruh halimizi temsil edecek bir oyuna bağlılık ise bizi Bilgisayar/Konsol başında sabit tutuyor. Klan, bölge, alan, hikaye ya da herhangi bir mod oynarken alacağımız tecrübe ya da oyun içi eşyaya ihtiyacımız olduğu vakit tüm duyularımızla oyuna bağlılık kurarız. Bu esnada yönettiğimiz oyun karakterinin ölmesi son isteyeceğimiz olay olurdu. Bu sebeple duyu dediğimiz vakit duymak ve akabinde gelişen reflekslere çok önem veririz. Hatta işittiğimiz sesler ile düşman oyuncunun yerini önceden belli eder ve ilk atağa çıkarak öncelik sağlamış oluruz. Bu durum ise bizi kazandırmaya daha çok yaklaştırır ya da daha basit oyunlarda direk kazanmanıza imkan sağlar. Oyun Odası yapmak isteyenlerin en başlıca kaidelerinden biriside sessiz olmasıdır. Bunun temelinde “Ses Kasma” olgusunu değerlendirmek vardır.
Bu özellik her oyun için önemli mi?
Aşağı yukarı birçok oyun türünde bu önem yüksek. FPS, TPS, RPG, MMORPG ve Survival Horror içeriğine girebilecek birçok oyun bu olguya ihtiyaç duyar. Duyu organlarımızdan birisi olan Göz bazı zamanlarda kamufle olmuş oyuncuları seçemiyor. Bu sebeple oyun içi hareketlerinden çıkarttığı sesler sayesinde onu rahat bir şekilde etkisiz hale getirebiliyorsunuz.
“Ses Kasmak” için yüksek ücretli kulaklıklar mı gerekiyor?
Oyuncuların konforu ve oyunun teknik özelliklerini baz alan kulaklıklar tercih ediliyor. Kulağa giden ses dalgalarının hassasiyetini ölçen ve bu iş için mühendislik makamını kullanan üreticiler her bir kulaklık için sadece emeklerinin karşılığını alıyor. Aksi takdirde Otobüs ile çıktığımız yolculuklarda kullanılan tablet kulaklığı vb. ürünler bizim hem kulak sağlığımız hem de oyun içi anlayışımızı kalite olarak düşürecektir. Kulağı kavrama ve sıcak yaz günlerinde fazla terletme yapmayan aynı zamanda mikrofonu ile kuracağınız iletişimde size destek olan ürünler ise tamamen konfor anlayışınıza hitap etmektedir. Bu sebeple “İyisi olsun bir kere olsun.” Dediğimiz kalite anlayışını burada da uygulamanızı tavsiye ederim.
Hocam Kulaklık tavsiyesi vardı?
Kulaklık çeşidi oldukça fazladır. Fakat bizim için en uygunu kablosuz kulaklıklardır. Oyun içerisinde bazen fiziksel atılımlar bizi kablo mumyasına dönüştürüyor. Bu derde girmemek için size Razer ManO’War Kablosuz Oyuncu Kulaklığını tavsiye ediyorum. Burada ürünün teknik değerlendirmesini size yapmak istemiyorum fakat 800 – 1000 TL arası alabileceğiniz ve bu işte profesyonel olmak istiyorum derseniz o kulaklığı alın derim.