- 28 Ara 2020
- 951
- 184
- Çevrimiçi zamanı
- 5d 7h 27m
- 33
- Best answers
- 0
- Oyuncu
- Metin2, LoL, Point Blank, SKILL, DrakenSang, Wolfteam

SELAMUN ALEYKUM
KONUMA HOŞGELDİNİZ
Hemen her gün Youtube’da ilginç ve farklı konulara değinen kanallara ve öğretici video içeriklerine bakmaya çalışıyorum. Bir derya Youtube! Zaman kaybı pek çok kanal da var, zamanımızı doğru kullanmamızı sağlayan hesaplar da… İşte bugün uzun zamandır beğenerek takip ettiğim ve her videosunu şaşırarak izlediğim bir Youtuber var karşınızda. Kendini sır perdesi arkasında aralanmayı bekleyen olaylara adayan ama bunu yaparken de komplo teorisyeni olmayan Tuncer, fark etmediğimiz ya da gözlerimizi kapattığımız olayları gün yüzüne çıkarıyor her hafta. Kendine has bir üslupla işlediği içerikleri onu diğer pek çok kanaldan ayırıyor ve kullandığı kurgu ve tasarımlar bir hayli beğeniliyor. Zaten hızla artan takipçi sayısı ve milyonlara ulaşan videolarıbunun güzelbir ispatı…
Artık siziYoutube portalını son derece düzgün kullanan bir gizem avcısıyla, Tuncer’le baş başa bırakıyorum!
KONUMA HOŞGELDİNİZ

Hemen her gün Youtube’da ilginç ve farklı konulara değinen kanallara ve öğretici video içeriklerine bakmaya çalışıyorum. Bir derya Youtube! Zaman kaybı pek çok kanal da var, zamanımızı doğru kullanmamızı sağlayan hesaplar da… İşte bugün uzun zamandır beğenerek takip ettiğim ve her videosunu şaşırarak izlediğim bir Youtuber var karşınızda. Kendini sır perdesi arkasında aralanmayı bekleyen olaylara adayan ama bunu yaparken de komplo teorisyeni olmayan Tuncer, fark etmediğimiz ya da gözlerimizi kapattığımız olayları gün yüzüne çıkarıyor her hafta. Kendine has bir üslupla işlediği içerikleri onu diğer pek çok kanaldan ayırıyor ve kullandığı kurgu ve tasarımlar bir hayli beğeniliyor. Zaten hızla artan takipçi sayısı ve milyonlara ulaşan videolarıbunun güzelbir ispatı…
Artık siziYoutube portalını son derece düzgün kullanan bir gizem avcısıyla, Tuncer’le baş başa bırakıyorum!

- Biz seni Youtube’da ‘Gizem Avcısı Tuncer’ hesabından hazırladığın gizemli videolar ile tanıdık. Peki ‘Gizem Avcısı Tuncer’ kimdir?
Tuncer gizem avcısı İzmir doğumlu.Yaşı ise gizemli bir konu.20-40 arasında birşey diyelim

Hayatım boyunca gizemli konulara karşı büyük bir ilgim oldu.Tarihi gizemli olaylardan manevi sırlara kadar evrenin bilinmezlikleri ve ilginç olaylar çok küçük yaşımdan beri büyük bir merak uyandırmıştır bende.Hatta 8-9 yaşlarımda bile mahallenin çocuklarını toplayıp bir araştırma grubu kurmuşluğum var.Evin yakınlarındaki arazilerde dinazor kemiği mi ararsın, dolunay da kurt adamın izini mi sürersin, kimsesiz inşaatlara girip hayalet mi ararsın akla gelmeyecek maceralar yaşıyorduk çocuk aklımızla

- Biz de arkadaşlarımla karlı havada ormandaki yabani hayvanların ayak izlerini takip edip yuvalarını bulmaya çalışırdık. Ölüme meydan okumak gibi
Gerçekten de çocukken hem cesaretin hem de hayal gücün bir hayli fazla oluyor. Şu an ne durumdasın peki?
Sanırım ben bu özelliğimi yetişkin olunca da hiç kaybetmedim.Fakat şu an bambaşka bir bakış açısıyla gözlemleyebiliyorum evreni ve varoluşumuzun gizemlerini.Çocukken hep arkeolog, astronot veya yönetmen olmak isterdim.Benim hakkımda pek fazla şey bilmez izleyicilerim aslında.Gizemli olaylara ilgim olduğu kadar sanata karşı da çok ilgiliyim. Öyle ki önceleri üniversitede resim bölümünde okumak istemiştim fakat müzik ve sahne sanatlarına karşı olan ilgim sanırım ağır bastı.Yıldız Teknik Üniversitesi ‘Sanat Tasarım’ bölümünde okudum.

ACUN ABİ BENİM HAYATIMA BÜYÜK KATKISI OLMUŞ BİR İNSANDIR!

- Şimdi videolarındaki sanatsal tasarımların kaynağı belli olduJ Ne güzel, ‘Sanat Tasarım’ bölümünde öğrendiklerini hazırladığın videolar ile hayata geçirebiliyorsun. Peki üniversite hayatı nasıl geçti gizem avcısının? Başına gelen ilginç şeylerden biri mesela?
O dönem Acun Ilıcalı’nın ‘Var mısın Yok musun’ isimli yarışmasında yarışma şansı yakalamıştım.Sağolsun Acun abi benim hayatıma büyük katkısı olmuş bir insandır.Allah ( C.C) Acun abi vesilesiyle güzel bir para kazandırtmıştı bana.Bu parayla Üniversite hayatım boyunca rahat ettim.Dans ve sahne sanatları bölümünden sonra 2 seneye yakın Los Angeles’ta yaşadım.Burada da sanat eğitimi almaya devam ettim.
BÜYÜK MACERALAR BİZİ BEKLİYOR. SIKI DURSUNLAR!

- Çok güzel. Peki Türkiye’ye döndüğünde öğrendiğin bilgi ve birikimleri nasıl kullandın? Neler yaptın?
Haldun Dormen’le 3 büyük müzikalde Türkiye turnesi yapmak ve Ayşen Gruda , Erol Evgin gibi büyük sanatçılarla aynı sahneyi paylaşmak , onların rol arkadaşı olmak nasip oldu. Seyahat etmek ve dünyanın gizemlerini yerinde görmek en büyük zevklerimden biri.40’a yakın ülke gezdim.Umarım Allah (C.C) ölmeden önce tüm dünyayı görmeyi bana nasip eder.Hatta bunu tüm izleyicilerim ile de paylaşacağım bundan sonra.Büyük maceralar bizi bekliyor.Sıkı dursunlar.Daha anlatabileceğim çok şey var aslında ama şimdiden bu röportajı bitirmeyelim

- Bence harika olur. Ve eminim çok güzel bir kurgu ile anlatacağın için sıradan gezi programlarına da benzemeyecektir. Şimdiden bu konu hakkında planladığın bir kurguveya şu ülkeden başlarım, şu rotayı takip ederim dediğin bir gezi programın var mı?
Bazı kurgular ve rotalar kafamda var.İlham aldıkça bunları notlar halinde kaydediyorum.Bu arada kurgu diye bahsettiğim şey yanlış anlaşılmasın.Gerçek olmayan bir olayın anlatıldığı kurgudan bahsetmiyorum o ayrı bir durum.Bahsettiğim kurgu videonun içeriği giriş gelişme sonucu bunun editlenmesi vesaire hepsine genel olarak verilen isim olan kurgudan bahsediyorum.Sanırım rota olarak öncelikle İslam coğrafyası ülkelerinden başlamak istiyorum.Kudüs,Arabistan,Mısır,Tunus,vesaire çöllerden kutsal mekanlara piramitlerin içinden tapınaklara kadar birbirinden ilginç çekimler var aklımda.Bunları vlog tarzı videolaştırmak yerine sinematik görsellerle hayata geçirmek istiyorum.Fakat oldukça zahmetli ve uzun bir iş. Takipçilerim bana kızıyor video paylaşama sürelerimin arasını açınca fakat içime sinmeyen bir işi de yapmayı hiç sevmiyorum.Sonra Asya ülkelerine doğru yön alırım.Daha önce çok şeyler yaşadım Asya topraklarında.Yeni bir maceraya atılıp bunu izleyicilerimle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Aslında daha uzun sürede aklımda bambaşka bir proje var ama şimdiden kimseyi heyecanlandırmak istemiyorum.Bu bende kalsın

- Youtube’da hatırı sayılır bir takipçi kitlen de var. Sanırım en güzeli de bir tane bile kötü yorum almamış olman?Ya da ben rastlamadım?
Videolarım yüzbinlere hatta milyonlara ulaşıyor.Kötü yorum olmaz olur mu? Herkesin aynı fikirde olması imkansız.Elbette kötü yorumlar da geliyor.Hakaret edenler bile oluyor.Allah (C.C) herkese güzel bakmayı, kendi fikirleriyle uyuşmadığı zamanlarda saygılı bir şekilde fikirlerini dile getirebilmeyi nasip etsin inşAllah.Benim izleyici kitlemin yaş ortalaması 25-40 arası.Bu yüzden yorumlarımın çoğu daha aklı başında insanlardan tarafından geliyor.Tabi daha genç ve kendini güzel yetiştirmiş izleyicilerimden de zeki ve mantıklı yorumlar alıyorum.Gözlerinden öpüyorum onlarında.Sanırım iyi yorumlar kötüleri bastırdığından dolayı size denk gelmemiş olabilir

BAZEN RÜYAMDA BİLE VİDEOLARIMIN BİR KISMINI OLUŞTURUYORUM!

- Evet sanırım! Ki bu da bir başarıdırJYoutube’da içerik hazırlamak sanırım çok zahmetli bir iş. Ama bunu severek yaptığın videona uygun kıyafetler giyinmen, teatral bir anlatım kullanman ve efektlerin kalitesinden belli oluyor. Youtube’da içerik hazırlama fikri nasıl gelişti?
Evet aslında oldukça zahmetli. Önceki soruda da bahsetmiş olduğum üzere yönetmenliğe, film üretimine karşı ilgim çocukluktan beri var.Youtube bunu hayata geçirebilmemiz için harika bir ortam.Herkese rahatlıkla ulaşabiliyor ve içeriklerimizi izleyenlere kolayca ulaştırabiliyoruz. Zamanımın önemli bir bölümünü youtube’da içerik üretmeye harcıyorum.İçeriklerimin araştırma aşaması,bunları metne dönüştürme süreci, hangi müziği kullanacağım, nasıl bir intro ve outro hazırlayacağım vesaire inanılmaz enerji gerektiren bir durum.Şaşıracaksınız belki ama bazen rüyamda bile videolarımın bir kısmını oluşturuyorum

- Zaten işini severek ve tüm benliği ile yapanlar muhakkak rüyalarında da o işle meşgul oluyor, haklısın. Böyle olunca da başarı kaçınılmaz oluyor, er ya da geç seni buluyor. Allah senin de önünü çok daha açık etsin ve başarılı kılsın diyerek gelelim Marvel filmlerine… ‘Yenilmezler’ yani ‘İntikamcılar’ filminde Thanos, kaynakların hızlı artan insan nüfusu için artık yetersiz kaldığını söyleyip, evrenin yarısını yok etmeyi hedeflemişti. Bir videonda sen de bunu ele almıştın. Nedir bu insan azaltma planı? Aslı var mı sence?
İnsan azaltma planı her ne kadar bir komplo teorisi gibi dursa da küresel patronların her fırsatta dünya nüfusunun çok fazla olduğunu dile getirmeleri.Bunun büyük bir tehlike arz ettiğini söylemeleri bu teoriyi oldukça popüler bir hale getirdi.Öyle ki Amerika Georgia da bulunan dev bir anıt var.Üzerinde 14 ayrı dilde yazılmış, teorisyenlerin deccalin 10 emri adını verdiği bir anıt. Burda ki emirlerden en çok göze batanı da“dünyanın nüfusunu daima doğa ile uyumlu olarak 500 milyonun altında tut”maddesi.Dünyada yaşanan pek çok olaya bakıldığında teorinin pek de zayıf bir teori olmadığını düşünüyor insan.
BENİM DEİST HATTA ATEİST İZLEYİCİLERİM BİLE VAR. NEDEN BİLMİYORUM AMA HEMEN HER VİDEOMDA DİNİMİZDEN ÖRNEKLER VERİYOR BİLE OLSAM BU ONLARI RAHATSIZ ETMİYOR!
- Yine bu filmde Thanos 6 taş buluyordu. Videonda ise Zaman, Güç, Gerçeklik, Uzay ve Zihin taşlarının aslında büyük güçlerde zaten var olduğunu ve bizi bunlarla yönettiklerini söylemiştin. Ruh taşının yorumunu ise bizlere bırakmıştın. Ben ruhumuzu da ellerindeki materyallerle deformasyona uğrattıklarını ve benliğimizi kaybettirdiklerini düşünüyorum. Hızla artan intihar vakaları, depresyon ve tükenmişlik sendromlarını da buna bağlıyorum.Senin düşüncelerin nedir?
Benim de düşüncelerim ve hislerim bu yönde.Topraktan, doğallıktan giderek uzaklaşan tamamen dijital çağa ve insan fıtratına uygun olmayan bir döneme girdik.Artan hastalıklar, depresyonlar , yalnızlaşan bireyler giderek kendini göstermeye başladı.Üzülüyorum ki kimse bunun farkında değil.En başta cep telefonlarına ve dijitalizme karşı bir sınır koymak zorunda insanoğlu.Bağımlılıklarımızdan kurtulmalı ve nefsimizi terbiye edebilmeliyiz.Peygamberimiz (sav) 1400 yıl önce öyle güzel detaylarla insanlara mesajlar verdi ki bu konuda.Maalesef giderek bu değerleri unutuyor daha doğrusu unutturuluyoruz.Doymadan sofradan kalkın demiş.Öyle büyük bir gizem var ki bu cümlede. Beynimizdeki dopamin reseptörlerimizin çalışma prensibinden tutun epifiz bezimize kadar büyük bir karanlığa doğru gidiyoruz.Halbuki ihtiyacımız olan tüm bilgiler ve uyarılar Yüce kitabımız Kuran’ı Kerim’de ve Peygamberimizin (sav ) hadislerinde mevcut.Benim deist hatta ateist izleyicilerim bile var.Neden bilmiyorum ama hemen her videomda dinimizden örnekler veriyor bile olsam bu onları rahatsız etmiyor ve kendilerince birşeyler alıyorlar.Bu da beni mutlu ediyor.
- Benim de takip ettiğim bazı ateist kişilerin hesapları var ama öğrettikleri güzel bilgileri öğrenmeye bakıyorum ben, onun ateist olması beni ilgilendirmiyor mesela. Rahatsız da etmiyor. İşte senin videolarında da bu var. Sen kimsenin inancını zedeleyici konuşmadığın gibi, pek çok ilginç ve yararlı bilgi de sunuyorsun. Hadis ve ayetleri videona dozunda serpiştiriyorsun. Hatta İslam’a karşı bazı yanlış önyargıları da düzelttiğini söyleyebilir miyiz?
Dini bir kanal olmamama rağmen videolarımdan sonra İslam’a karşı çok daha meraklı hale gelen izleyicilerim olduğunu yaptıkları yorumlardan anlayabiliyorum.Hiç Kuran’ı Kerim eline almamış kişiler bile videolardan sonra merak içine girip anlattığım konuları derinlemesine araştırmak adına açıp ayetleri okuduklarını söylüyorlar. Muhakkak önyargılarını kırdığım kişiler olmuştur.En azından neye inanıyorsan inan saygılı bir şekilde düşüncelerini birbirleriyle paylaşabildiklerine tanıklık ediyorum.Bu güzel birşey.

- Bu süreçte Kabe’nin boş kalmasını nasıl yorumluyorsun peki? Bir tedbir mi yoksa Allah’ın bizlere bir uyarısı mı?
Videomda da bahsettiğim üzere Kabe maalesef pandemi döneminde hiç olmadığı gibi bir boşluk yaşadı.Her ne kadar manevi açıdan meleklerin orayı boş bırakmıyor olması gerçeği var olsada, insanlarda bir hüzün yaşattı bu boşluk.Allah’ın bir uyarısı mıdır bunu maalesef ben bilemem.Fakat Allah’ın bize birçok uyarısı olduğunu ve insanoğlu olarak kendimize acilen çeki düzen vermemiz gerektiğini hissedebiliyorum.
MÜZİK DİNLEMEYİ ÇOK SEVMEME RAĞMEN TIPKI YEMEKTEN DOYMADAN KALKTIĞIM GİBİ MÜZİĞİ DE DOYMADAN DİNLEMEYİ BIRAKIYORUM.
- Ses frekansları ile ilgili videonu seyrettiğimde fazlasıyla şaşırdım vehoşuma gitti. Doğaya ve bize en uygun frekansın 432hz olduğunu ama bize ısrarla dinletilmeye çalışılan her türlü şarkı ve müziğin 440hz olduğunu söylüyorsun. Bu ısrar neden var sence?
Neden bu konuda bir ısrar olabileceğini tam kestiremiyorum.Eğer bu teori gerçekse şeytanın aklını anlamak her zaman kolay olmuyor.Müzik ile hayatım boyunca içli dışlı yaşadım mesleğimden dolayı.Müziğin iyiye hizmet edebileceği gibi kötüye de hizmet edebilen inanılmaz bir gücü var.Üstelik aklımızın almadığı keşfedilmemiş bir güç.O yüzden dikkatli olmamızda yarar var.Müzik dinlemeyi çok sevmeme rağmen tıpkı yemekten doymadan kalktığım gibi müziği de doymadan dinlemeyi bırakıyorum.
- Peki çocukluğundan beri yaşamının her bir detayında manevi unsurlar var mıydı? Yoksa hayatının bir evresinde bir şimşek çaktı ve U dönüşü mü yaptın?
Hayatımın her döneminde manevi duygularım vardı.İnişli çıkışlı dönemler yaşamış ve insan olmanın doğası ile hatalar mutlaka yapmışımdır.Fakat son 5 yılımda sanırım manevi açıdan benliğimi daha çok keşfetmeye başladım.

- ‘Black goo’ yani ‘Siyah sıvı’ üzerinde de durdun bir videonda. Thule adasından çıkan bu gizemli sıvı maddenin, pek çok film ve klipte ele alındığından, bu konunun defalarca işlendiğinden bahsettin. Siyah sıvı niye bu kadar önemli?
Bu konu da aslında bir başka komplo teorisi.Yani gerçekliği kesin kanıtlanmış bir durum değil.Ama üst akılın planları çok ilginç olabiliyor.Eğer hollywood bu siyah sıvıyı gözümüze gözümüze sokuyorsa altında mutlaka bir bit yeniği vardır diye düşünüyorum.
- Sence bu sıvı ile illuminati arasında bir bağlantı kurabilir miyiz?
Sanırım dünya üzerinde hiçbir terör örgütü yoktur illuminati gibi sevimli gösterilmiş olan.Bu yüzden neden olmasın.Allah (C.C) bilir.
- Hugo Projesini anlattığın videon da bir başka beğendiğim çalışman oldu. Victor Hugo ile bağlantısını duyunca da epey şaşırdım. Biz kendisini sadece edebiyat dünyasında bir duayen bilirdik ama ‘sözde süper insan’ tasarlama fikri meğer kendisine dayanıyormuş öyle mi?
Hugo projesi yine bir Türk araştırmacının, masonlara ait bir derginin sayfalarını deşifre etmesiyle açığa çıktı.Daha önce de dediğim gibi insan fıtratının değiştirilme çabalarının olduğuna inanıyorum.Bu yüzden Victor Hugo’nun isminin böyle bir projeye karışmış olması benim de aynı şekilde ilgimi çekmişti.

- Beni etkileyen bir diğer konu ise Yüzüklerin Efendisi filminde geçen Ay Kulesi ile Kabe’nin hemen yanında heyula gibi yükselen Kraliyet Saat Kulesi(Ebrac el-Beyt Oteli) arasında kurduğun ilişki. Karşılaştırmalı fotoğraflara bakınca bu rastlantı olamaz dedim. Mimari yapıları birebir aynı. Sence bu bir tesadüf mü?
Hiçbirşey tesadüf değildir.Bu benzerliği Erkan Trükten’nin “Deccal derin devleti” isimli kitabından keşfetmiştim. Sonra tüm bilgileri videoya aktarak izleyicilerimle paylaştım.Kabe’deki o binanın Yüzüklerin efendisi filmindeki yapılarla benzerliği inkar edilemeyecek düzeyde.Merak edenler videomdan izleyebilir ve kendileri karar verebilir.
KİMSE 3. DÜNYA SAVAŞINI FÜZEYLE TÜFEKLE BEKLEMESİN!
- Bizi 2020’den sonra bizi nasıl bir dünya bekliyor? Hiçbir şey eskisi gibi olmayacağa benziyor. Sence?
Kimseyi tedirgin etmek istemiyorum.Günlük güneşlik bir dünya bizi bekliyor demek istiyorum fakat hislerim maalesef bu yönde değil.Her zamankinden daha uyanık olmalıyız.Teknoloji bizim bildiğimizin ötesinde gelişti ve bu konuda bizden güçlü olanlar var.Önce Allah’a güveneceğiz fakat insan olarak Allah (C.C) bize akıl fikir vermiş.Okumak,öğrenmek, araştırmak zorundayız.Unutturulmaya çalışılan değerlerimize sımsıkı sarılmalı ve toprağımıza,ekinlerimize,epifiz bezlerimize sahip çıkmalıyız.2020 bir uyanış yılı olmalı.Kimse 3. Dünya savaşını füzeyle tüfekle beklemesin.Şeytan teknolojik açıdan öyle güçlendi ki! Ona yenildiğimizin bile farkına varamayabiliriz.Yine de güzel düşünelim hayır olsun İnşAllah.

- Takipçilerine bir tavsiyen var mı?
Allah (C.C) hepimize güzel ahlaklı, hak yemeyen , yardımsever yani özetle gerçek insan olabilmeyi nasip etsin. Ama insan olma fıtratımızdan maalesef uzaklaşıyoruz. Elimde olsa tüm teknolojik aletlerden uzak durmaya çalışırdım. Ama işim gereği de bunu yapmam imkansız. Buradan okuyucularınıza nacizane önerim toprağı unutmayın. Çocuklarınıza bitki nasıl yetiştirilir, süt nasıl sağılır bu gibi şeyleri uygulamalı bir şekilde öğretin ve sosyal medyadan olabildiğince uzak tutmaya çalışın.
Yazar: Ayşegül Sare Ölmez
Yazar: Ayşegül Sare Ölmez