ZeniMax, Fallout 4 Yüzünden Davalık Oldu

Tunay SEZER

Hayat işte ne getireceği belli değil...
Admin
Teknik Sorumlu
Hakem
Vip Üye
T.C Vatandaşı
24 Şub 2020
1,005
211
Çevrimiçi zamanı
6d 22h 30m
53
Best answers
0
Oyuncu
-
Fallout 4 oyununun tanıtımı için uyarlanan ve oyunun bir bölümünde, radyo merkezinde çalan The Wanderer adlı parçayı unutmadınız inşallah ? Şarkının sahibi Dion DiMucci, ZeniMax ile davalık oldu. Tamı tamına 1 milyon dolarlık yasal işlem başlattı. Bunun nedeni olarak, genç yaştaki kardeşlerimizi şiddete yöneltmesi olarak gösteriliyor. Şarkı sahibini eyleme geçiren ve yasal işlem başlatmasına sebep olan şey, tanıtım videosunda kullanılan action videosu.

fallout4.jpg

Dion’un düşüncesine göre bu video değerleri düşüren, itici ve cinayet işlemeye teşvik edici hale getiriyor. Tekrar olarak, Dion’a göre bu haritanın coğrafi koşulları ve çevre değerleri çok sakıncalı. Şiddete uygun alan olarak görülüyor. Polyog tarafından paylaşılan dokümanlara göre Dion’un reklam videonun kaldırılması ve ticari kaybının masrafını karşılamak için kendi tarafına 1 milyon dolar gibi bir rakam ödeme isteğinde bulundu. Davanın ilgili belgeleri 07.02.2017 tarihinde işlemler yapılmış.

Ufacık bir hata nelere yol açabiliyor hepimiz görmüş olduk bu haberde. Her şeyin en ince ayrıntısına kadar yapılması lazım. Projenizde büyük emek sarf edersiniz ama ufacık bir yerde hata yaparsanız o emekler boşa gitmiş olur.
 

Fendrix

𝓣𝓱𝓮 𝓑𝓮𝓼𝓽 𝓞𝓷𝓮
Co Admin
Hosting Yetkilisi
Teknik Sorumlu
Hakem
Yarışma Organizatörü
Vip Üye
21 Mar 2021
1,314
370
Çevrimiçi zamanı
7d 8h 48m
153
Best answers
0
Oyuncu
Metin2
Teşekkürler. :)
 
Üst